27.10.2021

Connection House kompensoi hiilijalanjälkensä Reforestin kanssa

Työtapojen muutos on pienentänyt Connection Housen hiilijalanjälkeä. Kompensoimme loput työnteosta aiheutuvat IT- ja autoilupäästömme kotimaisen Reforestin kanssa.

Connection House kompensoi työautoilusta ja päivittäisestä tietotekniikan käytöstä syntyneitä päästöjä hankkimalla uusia puita eli uutta lisäyksellisestä hiilinielua. Kotimainen Reforest istuttaa uutta metsää Suomessa kaupunkien ja kuntien hukkamaalle. Kompensointia Connection Housen osalta on tehty jutun kirjoitushetkellä viisi vuotta taakse päin ja vuosi eteenpäin. Puun taimia on hankittu yhteensä 267 kappaletta. Connection Housen uusista puista osa on jo istutettu Kangasalle. Yksi puu sitoo hiilidioksidia keskimäärin 234 CO2 kiloa elinkaarensa aikana ja 267 puuta 62 478 CO2 kiloa elinkaarensa aikana. Tarkempia lisätietoja hankkeesta löytyy Connection Housen profiilista Reforestin sivuilta.

Uudet puuntaimet juuri ennen istutusta Kangasalla

Connection House on pienentänyt hiilijalanjälkeään ja kompensoi enemmän kuin loput päästöistään

Omien päästöjen kompensointi on yksi asia, mitä yritys voi ilmaston eteen tehdä. Tärkeää ilmaston kannalta on kuitenkin myös työtapojen kehittäminen siihen suuntaan, että päästöjä syntyy alun perinkin vähemmän. Connection Housella muutos on tapahtunut isommin nimenomaan korona-aikana, kun suurin osa myyntitapaamisista on siirtynyt verkkoon ja autoilun tarve on sen myötä vähentynyt. Haluamme pitää hyvästä suunnasta kiinni jatkossakin. Tietotekniikasta kertyneitä päästöjä ei pystytä yhtä tarkasti laskemaan ja todentamaan kuin autoilusta, mutta määrät arvioidaan ja myös niiden osalta kompensointi on luonnollisesti paikallaan.

Vaikka omat päästömme ovat vähentyneet, Connection House haluaa pitää päästöjen kompensoinnin määrän edelleen samana. Mielestämme se on vastuun ottamista tärkeissä asioissa. Näin tulee kompensoitua omat ilmastovaikutukset ja lisäksi vähän muidenkin.